MARENIUS ELEKTRONIKUTVECKLING AB | BOX 5086 | 42605 VÄSTRA FRÖLUNDA | TELEFON 031-691610 | info@marenius.se
MEKANIK Kapslingar och detaljer Aluminium Under många decennier har aluminium använts för olika slag av inkapslingar (lådor och ramar) för elektronik. Fördelarna är många: Lätt att bearbeta med precision Rostar inte Låg vikt Skärmar HF Kan ytbehandlas genom eloxering i olika färger Vi använder oss oftast av en kombination av frästa eller stansade paneler och strängpressade profiler för att skapa kapslingar som är både snygga och tåliga. Vi har konstruerat ett antal profiler som tillverkas av SAPA, exklusivt för oss. Med egna resurser för precisionsfräsning i aluminium kan vi snabbt tillverka exakta detaljer och kompletta kapslingar. Lasergravyr Med lasergravyr är det möjligt att utforma paneler med text i valfritt teckensnitt och anpassad storlek. Det är även möjligt att lägga in alla slags bilder och figurer som är i bitmappat format. Lasergravyr på aluminium ger en vit text. Det vita utgörs av aluminiumoxid som bildar en hård och extremt tålig yta. Vit text gör sig bäst på en mörk (svarteloxerad) panel. För ljusa paneler använder vi en infärgningsvätska som bränns fast i ytan av lasern.
ABS-plast Med 3D-CAD kombinerat med friformningsteknik är det möjligt att på kort tid och till en låg kostnad konstruera och tillverka detaljer i ABS-plast. Vår egen 3D-skrivare arbetar snabbt och med precision. Vi kan enkelt ta fram flera versioner av en detalj eller kapsling. När vi är nöjda med form och passning till kretskort och andra delar kan vi låta en extern tillverkare ta fram formsprutningsverktyg för volymtillverkning. För enstaka exemplar eller korta serier är kapaciteten i 3D-skrivaren fullt tillräcklig. Läs mera om vår 3D-skrivare här.
ELEKTRONIKUTVECKLING DESIGN - TEST - PRODUKTION
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.
MEKANIK Kapslingar och detaljer Aluminium Under många decennier har aluminium använts för olika slag av inkapslingar (lådor och ramar) för elektronik. Fördelarna är många: Lätt att bearbeta med precision Rostar inte Låg vikt Skärmar HF Kan ytbehandlas genom eloxering i olika färger Vi använder oss oftast av en kombination av frästa eller stansade paneler och strängpressade profiler för att skapa kapslingar som är både snygga och tåliga. Vi har konstruerat ett antal profiler som tillverkas av SAPA, exklusivt för oss. Med egna resurser för precisionsfräsning i aluminium kan vi snabbt tillverka exakta detaljer och kompletta kapslingar. Lasergravyr Med lasergravyr är det möjligt att utforma paneler med text i valfritt teckensnitt och anpassad storlek. Det är även möjligt att lägga in alla slags bilder och figurer som är i bitmappat format. Lasergravyr på aluminium ger en vit text. Det vita utgörs av aluminiumoxid som bildar en hård och extremt tålig yta. Vit text gör sig bäst på en mörk (svarteloxerad) panel. För ljusa paneler använder vi en infärgningsvätska som bränns fast i ytan av lasern. ABS-plast Med 3D-CAD kombinerat med friformningsteknik är det möjligt att på kort tid och till en låg kostnad konstruera och tillverka detaljer i ABS-plast. Vår egen 3D-skrivare arbetar snabbt och med precision. Vi kan enkelt ta fram flera versioner av en detalj eller kapsling. När vi är nöjda med form och passning till kretskort och andra delar kan vi låta en extern tillverkare ta fram formsprutningsverktyg för volymtillverkning. För enstaka exemplar eller korta serier är kapaciteten i 3D-skrivaren fullt tillräcklig. Läs mera om vår 3D-skrivare här.
ELEKTRONIKUTVECKLING DESIGN - TEST - PRODUKTION
Kapslingar
MARENIUS ELEKTRONIKUTVECKLING AB | BOX 5086 | 42605 VÄSTRA FRÖLUNDA | TELEFON 031-691610 | info@marenius.se