ELEKTRONIKUTVECKLING DESIGN - TEST - PRODUKTION
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.
English version is further down on this page. GDPR Behandling av personuppgifter. Vi värnar om din integritet. Du ska kunna känna dig trygg när du anförtror oss dina personuppgifter. Därför har vi upprättat den här policyn. Den utgår från gällande dataskyddslagstiftning och förtydligar hur vi jobbar för att ta tillvara dina rättigheter och din integritet. Syftet med den här policyn är att du ska få veta hur vi behandlar dina personuppgifter, vad vi använder dem till, vilka som får ta del av dem och under vilka förutsättningar samt hur du kan ta tillvara dina rättigheter. Vi är personuppgiftsansvariga Marenius Elektronikutveckling AB med organisationsnummer 556335-7275 och adress Box 5086, 42605 Västra Frölunda ansvarar för de personuppgifter som behandlas om dig. Marenius Elektronikutveckling AB är därför personuppgiftsansvarig för dina personuppgifter. Varför behandlar vi personuppgifter om dig? Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna tillhandahålla dig våra tjänster och produkter, dvs. endast för att ingå eller fullgöra ett avtal med dig som kund. Vilka uppgifter samlar vi in om dig – och varför? Vi strävar efter att behandla så få personuppgifter som möjligt om dig. Det innebär att vi inte samlar in fler personuppgifter än nödvändigt för att kunna ingå eller fullgöra avtal med dig. För att kunna ingå samt fullgöra avtal med dig behöver vi information om förnamn, efternamn, e- postadress, adress och andra kontaktuppgifter till dig. Vi får inte tillgång dina personuppgifter på annat sätt än genom ditt tillhandahållande av uppgifterna till oss. Om du inte har givit oss ditt samtycke använder vi inte dina personuppgifter för marknadsföringsändamål. Hur skyddar vi dina personuppgifter? Din säkerhet är viktig för oss. Därför har vi vidtagit lämpliga tekniska, organisatoriska och administrativa säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter från obehörig åtkomst och annan otillåten behandling. Vi analyserar och utvärderar regelbundet åtgärderna i syfte att skyddet för dina uppgifter ska bli så säkert som möjligt. Vilka lämnar vi ut dina uppgifter till? Vi lämnar inte ut dina uppgifter till andra företag eller organisationer om det inte krävs enligt lag eller är nödvändigt för att utföra våra lagstadgade eller avtalsenliga förpliktelser gentemot dig. Vi kan lämna ut dina personuppgifter till någon av våra samarbetspartners, leverantörer eller underleverantörer, men endast om det behövs för att vi ska kunna uppfylla våra skyldigheter i förhållande till dig som kund. Vi lämnar aldrig ut fler personuppgifter än vad som är nödvändigt. När det krävs enligt lag kan vi behöva lämna ut dina uppgifter till myndigheter och andra organisationer. Vi kan också behöva lämna ut dina uppgifter om det är nödvändigt för att utöva, fastställa eller bevaka våra rättsliga anspråk. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till andra företag eller verksamheter för marknadsföringsändamål. Med stöd av vilka rättsliga grunder behandlar vi personuppgifter om dig? Vi behandlar endast de personuppgifter vi behöver för att vi ska kunna utföra våra tjänster eller leverera våra produkter till dig, dvs. när vi ingår eller fullgör avtal med dig. I den mån vi behandlar ytterligare uppgifter kommer vi att inhämta ditt samtycke eller säkerställa att behandlingen är tillåten med stöd av annan rättslig grund. Hur länge behandlar vi dina personuppgifter? Vi sparar uppgifter om dig som kund under den tid som avtalet med dig gäller och under en skälig tid därefter. Det innebär i de allra flesta fall att vi inte sparar dina personuppgifter under längre tid än ett år från och med avtalets upphörande, men under vissa förutsättningar kan vi behålla dina uppgifter under en längre tid än så. Det gäller exempelvis när det krävs enligt lag eller när uppgifterna kan behövas för att fastställa, utöva och bevaka rättsliga anspråk. Dina rättigheter När vi behandlar personuppgifter om dig har du som registrerad flera rättigheter. Du har rätt att när som helst ta kontakt med oss gällande dessa, och om du vill utöva någon av rättigheterna som beskrivs nedan når du oss enklast på info@marenius.se. Vi förbehåller oss rätten att vidta lämpliga skydds- och säkerhetsåtgärder i syfte att säkerställa att du är den du utger dig för att vara när du tar kontakt med oss. Om du inte kan visa din identitet på ett trovärdigt sätt är det inte säkert att vi kan tillmötesgå din begäran. Tillgång till personuppgifter Du har rätt att få veta vilka personuppgifter vi behandlar om dig. Om du vill veta det kan du få ett sammanställt registerutdrag av oss som innehåller de personuppgifter vi behandlar om dig. Rättelse och radering Om vi behandlar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt eller om vi inte längre behöver uppgifterna har du rätt att få dem raderade. Om uppgifterna är ofullständiga har du rätt att få dem kompletterade. Tänk på att det inte är säkert att vi kan utföra våra tjänster till dig om du begär att få dina personuppgifter raderade. Dataportabilitet Under vissa omständigheter har du rätt att få de uppgifter vi behandlar om dig i ett allmänt, skriftligt, maskinläsbart och strukturerat format. Detta har du rätt till beträffande de personuppgifter som du själv har lämnat till oss och som vi behandlar med stöd av ditt samtycke eller när personuppgifterna krävs för att ingå eller fullföra avtal med dig. Begränsning av behandling Under vissa förutsättningar har du rätt att begära att vi ska begränsa vår behandling av dina uppgifter. Det innebär att vi markerar uppgifterna så att vi i framtiden endast behandlar dem för vissa särskilda syften. Det är inte säkert att vi kan tillhandahålla dig våra tjänster om vi begränsar behandlingen av dina personuppgifter. Rätt att göra invändningar Du har rätt att invända mot behandling av personuppgifter som utförs i syfte utföra en uppgift av allmänt intresse, som ett led i myndighetsutövning eller efter en intresseavvägning. Vi behandlar inte dina personuppgifter för något av dessa ändamål eller enligt någon av dessa grunder. Du kan därför inte rikta några invändningar mot vår behandling enligt denna grund. Rätt att inge klagomål Du har rätt att inge klagomål till Datainspektionen om du anser att vi behandlar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt. Du kan läsa mer om detta på Datainspektionens hemsida www.datainspektionen.se. Kontakt Du kan när som helst kontakta oss genom att skriva till info@marenius.se eller genom att ringa oss på telefonnummer 031-691610 om du vill veta mer om hur vi behandlar dina personuppgifter. Du kan även läsa mer om oss på vår hemsida www.marenius.se.
GDPR Use of personal data. We take care of your privacy. You should be able to feel secure when entrusting your personal data to us. For this reason, we have drawn up this policy. It is based on current data protection legislation and clarifies how we work to safeguard your rights and privacy. The purpose of this policy is to make you aware of how we process your personal data, what we use them for, who may view them and under what conditions, and how you can safeguard your rights. We are personal data controllers Marenius Elektronikutveckling AB with company registration number 556335-7275 and address Box 5086, 42605 Västra Frölunda. Sweden is responsible for the personal data processed about you. Marenius Elektronikutveckling AB is therefore the data controller for your personal data. Why do we process your personal data? We process your personal data in order to provide you with our services and products, i.e. only to enter into or fulfil a contract with you as a customer. What data do we collect about you – and why? We strive to process as little personal data about you as possible. This means that we do not collect any more personal data than is necessary to be able to enter into or fulfil contracts with you. In order to be able to enter into and fulfil contracts with you, we need data about your first name, surname, e-mail address, address and other contact details. We do not have more access to your personal data than the data that you have provided to us. If you have not given us your consent, we do not use your personal data for marketing purposes. How do we protect your personal data? Your security is important to us. Therefore, we have taken appropriate technical, organisational and administrative security measures to protect your personal data from unauthorised access and other unauthorised processing. We regularly analyse and evaluate the measures in order to ensure that protection of your data is as safe as possible. Who do we disclose your data to? We do not disclose your data to other companies or organisations unless required by law or necessary to perform our statutory or contractual obligations towards you. We may disclose your personal data to any of our partners, suppliers or subcontractors, but only if that is necessary for us to meet our obligations in relation to you as a customer. We never provide more personal data than is necessary. When required by law, we may need to disclose your data to public authorities and other organisations. We may also need to disclose your data if it is necessary to exercise, establish or monitor our legal claims. We never disclose your personal data to other companies or businesses for marketing purposes. On what legal basis do we process your personal data? We only process the personal data that we need to enable us to perform our services or deliver our products to you, i.e. when we enter into or fulfil a contract with you. To the extent that we process further data, we will obtain your consent or ensure that processing is authorised on a different legal basis. How long do we process your personal data? We retain data about you as a customer for the duration of the agreement with you and for a reasonable time thereafter. In most cases, this means that we do not retain your personal data for a period of more than one year from the end of the agreement, but under certain conditions we may keep your data for a longer period of time. This applies, for example, when required by law or when the data may be needed to establish, exercise and monitor legal claims. Your rights When we process personal data about you, you as registered have a number of rights. You have the right to contact us at any time with respect to these, and if you wish to exercise any of the rights described below, you can reach us most easily at info@marenius.se. We reserve the right to take appropriate protective and security measures in order to ensure that you are the person you claim to be when you contact us. If you cannot satisfactorily demonstrate your identity, we may not be able to respond to your request. Access to personal data You have the right to know what personal data we process about you. If you wish to know, you can get a compiled register extract from us that contains all the personal data we process about you. Correction and deletion If we process your personal data incorrectly or if we no longer need the data, you are entitled to have it deleted. If the data is incomplete, you have the right to have it supplemented. Please keep in mind that we may not be able to provide you with our services if you request to have your personal data deleted. Data portability In certain circumstances you have the right to receive the data that we process about you in a general, written, machine-readable and structured format. You have the right to do so for the personal data that you have provided to us and which we process with your consent or when the personal data is required to enter into or complete an agreement. Restrictions to processing Under certain conditions, you have the right to request that we restrict our processing of your data. This means that we mark the data so that in future we only process it for certain specific purposes. We may not be able to provide you with our services if we restrict the processing of your personal data. Right to make objections You have the right to object to the processing of personal data that is carried out to perform a task in the public interest, as part of an exercise by a public authority or after a balance of interests. We do not process your personal information for any of these purposes or on any of these grounds. Therefore, you cannot direct any objections towards our processing on this basis. Right to lodge a complaint You have the right to lodge a complaint with the Swedish Data Protection Authority if you believe that we are processing your personal data in an inappropriate manner. You can read more about this on the Swedish Data Protection Authority's website www.datainspektionen.se. Contact You can contact us at any time by writing to info@marenius.se or by calling us on phone number +46-31-691610 if you wish to learn more about how we process your personal data. You can also read more about us on our website www.marenius.se.
MARENIUS ELEKTRONIKUTVECKLING AB | BOX 5086 | 42605 VÄSTRA FRÖLUNDA | TELEFON 031-691610 | info@marenius.se
ELEKTRONIKUTVECKLING DESIGN - TEST - PRODUKTION
English version is further down on this page. GDPR Behandling av personuppgifter. Vi värnar om din integritet. Du ska kunna känna dig trygg när du anförtror oss dina personuppgifter. Därför har vi upprättat den här policyn. Den utgår från gällande dataskyddslagstiftning och förtydligar hur vi jobbar för att ta tillvara dina rättigheter och din integritet. Syftet med den här policyn är att du ska få veta hur vi behandlar dina personuppgifter, vad vi använder dem till, vilka som får ta del av dem och under vilka förutsättningar samt hur du kan ta tillvara dina rättigheter. Vi är personuppgiftsansvariga Marenius Elektronikutveckling AB med organisationsnummer 556335-7275 och adress Box 5086, 42605 Västra Frölunda ansvarar för de personuppgifter som behandlas om dig. Marenius Elektronikutveckling AB är därför personuppgiftsansvarig för dina personuppgifter. Varför behandlar vi personuppgifter om dig? Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna tillhandahålla dig våra tjänster och produkter, dvs. endast för att ingå eller fullgöra ett avtal med dig som kund. Vilka uppgifter samlar vi in om dig – och varför? Vi strävar efter att behandla så få personuppgifter som möjligt om dig. Det innebär att vi inte samlar in fler personuppgifter än nödvändigt för att kunna ingå eller fullgöra avtal med dig. För att kunna ingå samt fullgöra avtal med dig behöver vi information om förnamn, efternamn, e-postadress, adress och andra kontaktuppgifter till dig. Vi får inte tillgång dina personuppgifter på annat sätt än genom ditt tillhandahållande av uppgifterna till oss. Om du inte har givit oss ditt samtycke använder vi inte dina personuppgifter för marknadsföringsändamål. Hur skyddar vi dina personuppgifter? Din säkerhet är viktig för oss. Därför har vi vidtagit lämpliga tekniska, organisatoriska och administrativa säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter från obehörig åtkomst och annan otillåten behandling. Vi analyserar och utvärderar regelbundet åtgärderna i syfte att skyddet för dina uppgifter ska bli så säkert som möjligt. Vilka lämnar vi ut dina uppgifter till? Vi lämnar inte ut dina uppgifter till andra företag eller organisationer om det inte krävs enligt lag eller är nödvändigt för att utföra våra lagstadgade eller avtalsenliga förpliktelser gentemot dig. Vi kan lämna ut dina personuppgifter till någon av våra samarbetspartners, leverantörer eller underleverantörer, men endast om det behövs för att vi ska kunna uppfylla våra skyldigheter i förhållande till dig som kund. Vi lämnar aldrig ut fler personuppgifter än vad som är nödvändigt. När det krävs enligt lag kan vi behöva lämna ut dina uppgifter till myndigheter och andra organisationer. Vi kan också behöva lämna ut dina uppgifter om det är nödvändigt för att utöva, fastställa eller bevaka våra rättsliga anspråk. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till andra företag eller verksamheter för marknadsföringsändamål. Med stöd av vilka rättsliga grunder behandlar vi personuppgifter om dig? Vi behandlar endast de personuppgifter vi behöver för att vi ska kunna utföra våra tjänster eller leverera våra produkter till dig, dvs. när vi ingår eller fullgör avtal med dig. I den mån vi behandlar ytterligare uppgifter kommer vi att inhämta ditt samtycke eller säkerställa att behandlingen är tillåten med stöd av annan rättslig grund. Hur länge behandlar vi dina personuppgifter? Vi sparar uppgifter om dig som kund under den tid som avtalet med dig gäller och under en skälig tid därefter. Det innebär i de allra flesta fall att vi inte sparar dina personuppgifter under längre tid än ett år från och med avtalets upphörande, men under vissa förutsättningar kan vi behålla dina uppgifter under en längre tid än så. Det gäller exempelvis när det krävs enligt lag eller när uppgifterna kan behövas för att fastställa, utöva och bevaka rättsliga anspråk. Dina rättigheter När vi behandlar personuppgifter om dig har du som registrerad flera rättigheter. Du har rätt att när som helst ta kontakt med oss gällande dessa, och om du vill utöva någon av rättigheterna som beskrivs nedan når du oss enklast på info@marenius.se. Vi förbehåller oss rätten att vidta lämpliga skydds- och säkerhetsåtgärder i syfte att säkerställa att du är den du utger dig för att vara när du tar kontakt med oss. Om du inte kan visa din identitet på ett trovärdigt sätt är det inte säkert att vi kan tillmötesgå din begäran. Tillgång till personuppgifter Du har rätt att få veta vilka personuppgifter vi behandlar om dig. Om du vill veta det kan du få ett sammanställt registerutdrag av oss som innehåller de personuppgifter vi behandlar om dig. Rättelse och radering Om vi behandlar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt eller om vi inte längre behöver uppgifterna har du rätt att få dem raderade. Om uppgifterna är ofullständiga har du rätt att få dem kompletterade. Tänk på att det inte är säkert att vi kan utföra våra tjänster till dig om du begär att få dina personuppgifter raderade. Dataportabilitet Under vissa omständigheter har du rätt att få de uppgifter vi behandlar om dig i ett allmänt, skriftligt, maskinläsbart och strukturerat format. Detta har du rätt till beträffande de personuppgifter som du själv har lämnat till oss och som vi behandlar med stöd av ditt samtycke eller när personuppgifterna krävs för att ingå eller fullföra avtal med dig. Begränsning av behandling Under vissa förutsättningar har du rätt att begära att vi ska begränsa vår behandling av dina uppgifter. Det innebär att vi markerar uppgifterna så att vi i framtiden endast behandlar dem för vissa särskilda syften. Det är inte säkert att vi kan tillhandahålla dig våra tjänster om vi begränsar behandlingen av dina personuppgifter. Rätt att göra invändningar Du har rätt att invända mot behandling av personuppgifter som utförs i syfte utföra en uppgift av allmänt intresse, som ett led i myndighetsutövning eller efter en intresseavvägning. Vi behandlar inte dina personuppgifter för något av dessa ändamål eller enligt någon av dessa grunder. Du kan därför inte rikta några invändningar mot vår behandling enligt denna grund. Rätt att inge klagomål Du har rätt att inge klagomål till Datainspektionen om du anser att vi behandlar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt. Du kan läsa mer om detta på Datainspektionens hemsida www.datainspektionen.se. Kontakt Du kan när som helst kontakta oss genom att skriva till info@marenius.se eller genom att ringa oss på telefonnummer 031-691610 om du vill veta mer om hur vi behandlar dina personuppgifter. Du kan även läsa mer om oss på vår hemsida www.marenius.se.
GDPR Use of personal data. We take care of your privacy. You should be able to feel secure when entrusting your personal data to us. For this reason, we have drawn up this policy. It is based on current data protection legislation and clarifies how we work to safeguard your rights and privacy. The purpose of this policy is to make you aware of how we process your personal data, what we use them for, who may view them and under what conditions, and how you can safeguard your rights. We are personal data controllers Marenius Elektronikutveckling AB with company registration number 556335-7275 and address Box 5086, 42605 Västra Frölunda. Sweden is responsible for the personal data processed about you. Marenius Elektronikutveckling AB is therefore the data controller for your personal data. Why do we process your personal data? We process your personal data in order to provide you with our services and products, i.e. only to enter into or fulfil a contract with you as a customer. What data do we collect about you – and why? We strive to process as little personal data about you as possible. This means that we do not collect any more personal data than is necessary to be able to enter into or fulfil contracts with you. In order to be able to enter into and fulfil contracts with you, we need data about your first name, surname, e-mail address, address and other contact details. We do not have more access to your personal data than the data that you have provided to us. If you have not given us your consent, we do not use your personal data for marketing purposes. How do we protect your personal data? Your security is important to us. Therefore, we have taken appropriate technical, organisational and administrative security measures to protect your personal data from unauthorised access and other unauthorised processing. We regularly analyse and evaluate the measures in order to ensure that protection of your data is as safe as possible. Who do we disclose your data to? We do not disclose your data to other companies or organisations unless required by law or necessary to perform our statutory or contractual obligations towards you. We may disclose your personal data to any of our partners, suppliers or subcontractors, but only if that is necessary for us to meet our obligations in relation to you as a customer. We never provide more personal data than is necessary. When required by law, we may need to disclose your data to public authorities and other organisations. We may also need to disclose your data if it is necessary to exercise, establish or monitor our legal claims. We never disclose your personal data to other companies or businesses for marketing purposes. On what legal basis do we process your personal data? We only process the personal data that we need to enable us to perform our services or deliver our products to you, i.e. when we enter into or fulfil a contract with you. To the extent that we process further data, we will obtain your consent or ensure that processing is authorised on a different legal basis. How long do we process your personal data? We retain data about you as a customer for the duration of the agreement with you and for a reasonable time thereafter. In most cases, this means that we do not retain your personal data for a period of more than one year from the end of the agreement, but under certain conditions we may keep your data for a longer period of time. This applies, for example, when required by law or when the data may be needed to establish, exercise and monitor legal claims. Your rights When we process personal data about you, you as registered have a number of rights. You have the right to contact us at any time with respect to these, and if you wish to exercise any of the rights described below, you can reach us most easily at info@marenius.se. We reserve the right to take appropriate protective and security measures in order to ensure that you are the person you claim to be when you contact us. If you cannot satisfactorily demonstrate your identity, we may not be able to respond to your request. Access to personal data You have the right to know what personal data we process about you. If you wish to know, you can get a compiled register extract from us that contains all the personal data we process about you. Correction and deletion If we process your personal data incorrectly or if we no longer need the data, you are entitled to have it deleted. If the data is incomplete, you have the right to have it supplemented. Please keep in mind that we may not be able to provide you with our services if you request to have your personal data deleted. Data portability In certain circumstances you have the right to receive the data that we process about you in a general, written, machine-readable and structured format. You have the right to do so for the personal data that you have provided to us and which we process with your consent or when the personal data is required to enter into or complete an agreement. Restrictions to processing Under certain conditions, you have the right to request that we restrict our processing of your data. This means that we mark the data so that in future we only process it for certain specific purposes. We may not be able to provide you with our services if we restrict the processing of your personal data. Right to make objections You have the right to object to the processing of personal data that is carried out to perform a task in the public interest, as part of an exercise by a public authority or after a balance of interests. We do not process your personal information for any of these purposes or on any of these grounds. Therefore, you cannot direct any objections towards our processing on this basis. Right to lodge a complaint You have the right to lodge a complaint with the Swedish Data Protection Authority if you believe that we are processing your personal data in an inappropriate manner. You can read more about this on the Swedish Data Protection Authority's website www.datainspektionen.se. Contact You can contact us at any time by writing to info@marenius.se or by calling us on phone number +46-31-691610 if you wish to learn more about how we process your personal data. You can also read more about us on our website www.marenius.se.
MARENIUS ELEKTRONIKUTVECKLING AB | BOX 5086 | 42605 VÄSTRA FRÖLUNDA | TELEFON 031-691610 | info@marenius.se